latinica  ћирилица
20/01/2022 |  18:53 ⇒ 21/01/2022 | 11:04 | Аутор: РТРС

Махмуљин знао за злочине над Србима (ВИДЕО)

Одред "Ел муџахедин" вјеровао је и извршавао наредбе једино Сакиба Махмуљина, који је морао да зна за злочине над српским војним и цивилним заробљеницима у Возући, али их није спријечио нити је починиоце казнио.
Суд БиХ - Фото: РТРС
Суд БиХФото: РТРС

Чуло се ово током репродуковања свједочења заштићеног свједока који је затражио заштиту само имена али не и лика. Суд БиХ Махмуљину, команданту Трећег корпуса твз. Армије БиХ обновио је суђење, након што му је укинуо првостепену десетогодишњу пресуду.

Обимна оптужница а у њој фактографски смјештено само петомјесечно монструозно оргијање муџахедина у љето и јесен 1995. И само на локалитету Завидовића.

Током акције "ФАРЗ 95" којом је командовао Махмуљин, у близини села Кестен, заробљена су 63 војника и три цивила српске националности. 51. заробљеног муџахедини су одвели у логор "13. километар" у близини Каменице.

Посмртни остаци њих 31. су пронађени – 17 је било обезглављено. А за преосталим породице још трагају. Језива свједочења преживјелих од којих се ледила крв у жилама смјењивала су се у судници.

Опширније у прилогу: