latinica  ћирилица
20/01/2022 |  19:45 ⇒ 20:00 | Аутор: СРНА

Нема потребе за распоређивањем НАТО трупа у дистрикту

Замјеник начелника штаба Врховне команде савезничких снага за Европу Брис Худе у разговору са предсједником Скупштине Брчко дистрикта Синишом Милића рекао је да сматра да није погоршана безбједносна ситуација у БиХ и дистрикту и да је то само политичка реторика, те да не види потребу за распоређивањем НАТО трупа у Брчком.
Синиша Милић и Брис Худе - Фото: СРНА
Синиша Милић и Брис ХудеФото: СРНА

- Када се вратим у Брисел амбасадорима могу рећи да не постоји безбједносна пријетња Брчко дистрикту и да ситуација није онаква каквом су нам је представили поједини медији и људи - рекао је Худе, саопштено је из Скупштине Брчко дистрикта.

Он је додао да ће учинити све што је у његовој моћи да се сачува мир у БиХ и дистрикту Брчко.

Милић је у разговору са Худеом у Брчком истакао да је безбједносна ситуација у дистрикту стабилна, те да је био изненађен позивом појединих политичких субјеката у БиХ на распоређивање НАТО трупа у Брчком.

- Мој утисак је да ниједан народ у дистрикту није за ратну опцију. Већина становника спремна је да путем дијалога ради на унапређењу живота у овој локалној заједници. Знамо да разговор између сва три народа нема алтернативу јер смо овдје однос изградили управо на дијалогу - додао је је Милић.

Он је напоменуо да власт у дистрикту има добру сарадњу са супервизором за Брчко и Лот тимом ЕУФОР-а, као и полицијом Брчко дистрикта која професионално рјешава све проблеме, наводи се у саопштењу.