latinica  ћирилица
20/01/2022 |  20:41 ⇒ 21:49 | Аутор: СРНА

Завршен скуп испред зграде Владе Црне Горе, сутра ново окупљање грађана

У Подгорици је завршен скуп грађана који се противе иницијативи за формирање мањинске Владе Црне Горе, са којег је поручено да ће окупљање бити настављено и сутра с циљем одбране побједе на изборима 30. августа 2020. године.
Протести у Подгорици (фото: Sputnik/Бобан Нововић) -
Протести у Подгорици (фото: Sputnik/Бобан Нововић)

Прилази згради Владе су били затворени, а окупљени грађани су блокирали саобраћај на булеварима Светог Петра Цетињског и Станка Драгојевића.

Окупљени испред зграде Владе у Подгорици су се након протеста упутили ка мосту "Миленијум", гдје су кратко блокирали саобраћај.

Није познато ко је организатор окупљања, а партије које су јавно подржале актуелну Владу и премијера Здравка Кривокапића тврде да не стоје иза протеста.

Слободан Булајић из Михољског збора позвао је политичаре да им се придруже, наводећи да је "сада јасно да је партија УРА Дритана Абазовића била тројански коњ.

Он је подсјетио да је УРА, као и друге партије, у изборној кампањи саопштавала да нако избора неће са Демократском партијом социјалиста.

На скупу у Подгорици су били посланици Демократа и Праве Црне Горе, Данило Шарановић и Марко Милачић, као и савјетници предсједника Скупштине Алексе Бечића.

Протести грађана вечерас су одржани и у Бијелом Пољу, Берану, Никшићу, Бару, Колашину, на Жабљаку.