latinica  ћирилица
20/01/2022 |  20:56 | Аутор: СРНА

Мандић: Кривокапић и Абазовић да поднесу оставке

Један од лидера Демократског фронта Андрија Мандић рекао је да ће тај савез иницирати нове разговоре лидера свих странака скупштинске већине, како би се превазишла тешка политичка криза у Црној Гори.
Андрија Мандић - Фото: РТРС
Андрија МандићФото: РТРС

Мандић је истакао да челници извршне власти Здравко Кривокапић и Дритан Абазовић треба да поднесу оставке и да помогну да се у парламентарној већини постигне квалитетан договор.

Он је додао да нико нема право да изда већинску вољу народа од 30. августа 2020. године.

- Кад будемо имали, или регистровали, конкретну акцију онда ћемо моћи да укажемо да ли је било или не издаје те народне воље. Овдје смо на раскрсници, одлучује се о судбини Црне Горе - рекао је Мандић Радио телевизији Црне Горе.

Он је нагласио да Влада Здравка Кривокапића нема подршку више од шест мјесеци и оцијенио да је најпоштеније рјешење пријевремени избори.

- ДФ ће покушати да обави разговоре са лидерима странака парламентарне већине да покушамо као људи до дођемо до неког рјешења. Ми смо озбиљни људи. Од свађе и вике корист има само Демократска партија социјалиста - навео је Мандић.

Он је рекао да треба сачекати и видјети даљи расплет, истичући да је ДФ спреман и за протесте, ако треба да би се одбранила изборна воља грађана.