latinica  ћирилица
21/01/2022 |  08:19 ⇒ 11:34 | Аутор: РТРС

Анђелковић: Абазовић скривени Ђукановићев играч (ВИДЕО)

Политички аналитичар Драгомир Анђелковић рекао је за РТРС да су посљедња дешавања у Црној Гори показала да је лидер Грађанског покрета УРА и потпредсједник Владе Дритан Абазовић скривени играч црногорског предсједника Мила Ђукановића.
Драгомир Анђелковић (Фото: mc.rs) -
Драгомир Анђелковић (Фото: mc.rs)

Говорећи о кризи власти у Црној Гори, Анђелковић је рекао да је у политици кључна парламентарна већина и да је тешко предвидјети исход, односно да ли ће доћи до избора или ће бити формирана нова већина.

Он је истакао да се Абазовић, који је, како је рекао, скривени адут Ђукановића, активирао у рушењу Владе Здравка Кривокапића у тренутку када се стигло до реформи које би се одразиле на тужилаштво и судство, те да је сада и више него јасно да се он залаже за Црну Гору каква је била прије промјена, када је градила идентитет на мржњи.

- Не вјерујем да већина грађана прихвата такав концепт враћања у мрачну прошлост и Црну Гору Мила Ђукановића која је параван за мафију - нагласио је Анђелковић.

Он сматра да Запад не жели да Срби у Црној Гори имају значајну улогу у Влади, те да би мањинска влада, коју Абазовић заговара, била супротна већинској вољи народа Црне Горе.

У случају формирања такве владе, односно остварења плана Абазовића и Ђукановића, каже Анђелковић, народ Црне Горе би поново устао јер не жели повратак у мрачну прошлост.