latinica  ћирилица
21/01/2022 |  08:44 ⇒ 08:50 | Аутор: РТС

Сјајни Кецмановић у осмини финала АO

Српски тенисер Миомир Кецмановић надиграо је Лоренца Сонега у трећем колу Аустралијан опена и пласирао се у осмину финала. Резултат је био 3:1 (6:4, 6:7, 6:2, 7:5). У борби за четвртфинале Кецмановић ће се срести са Гаелом Монфисом.

Послије побједе над Томијем Полом у другом колу, Кецмановић је наставио да ниже успјехе каријере пласманом и у осмину финала на отвореном првенству Аустралије.

За побједу над 25. носиоцем турнира Кецмановићу је требало три и по сата жестоке борбе да надигра Лоренца Сонега који је двоструко боље пласиран на свјетској ранг листи тенисера.

Кецмановић је добро почео меч освојивши први сет, али је у наставку Италијан дошао до изједначења у тај брејку јер је српски тенисер пропустио неколико шанси да увећа вођство.

У наставку Кецмановић није дозволио да му опадне концентрација и сјајном игром је успио да надигра супарника за коначну побједу.

У борби за четвртфинале он ће се састати са Гаелом Монфисом који је побиједио Кристијана Гарина из Чилеа са 3:0 (7:6 (7-4), 6:1, 6:3).

Кецмановић и Монфис су до сада само једном одмјеравали снаге на терену, у Берсију прошле године Монфис је добио Кецмановића са 4:6, 7:5, 6:3 и Србину ће ово бити одлична прилика за реванш и велики успјех у каријери.