latinica  ћирилица
21/01/2022 |  09:46 | Аутор: Агенције

Станковић: Припреме јаке, да будемо спремни за 12. фебруар

Гледали смо да послије сваких припрема подигнемо ниво физичке спреме. Припреме су доста јаке, драго ми је што играчи стоички издржавају и што их износе лакше него претходне. Фудбалери кажу да нису уморни да би били јачи и храбрији пред камерама, али доста смо јако радили. Појачали смо припреме и оно што смо зацртали је испуњено, рекао је тренер фудбалера Црвене звезде Дејан Станковић.
Дејан Станковић (Фото: crvenazvezdafk.com) -
Дејан Станковић (Фото: crvenazvezdafk.com)

Он је сумирајући досадашњи рад на припремама у Анталији истакао да се поред напорних тренинга, гдје је акценат на повећању кондиције, ради и на тактици.

- Задовољан сам радом на тактици, с обзиром да имамо доста играча, успјели смо све да "упакујемо". Пратећи њихов умор или оно што смо радили са кондиционим тренером, успјели смо да то не буде превише нити премало, тако да смо задовољни. Има играча који су се побољшали што се тиче форме, показали су вољу и жељу за доказивањем. Ако наставе овако имаћу избор и природну селекцију, односно да на свакој позицији имамо минимум два фудбалера који конкуришу за мјесто у тиму - изјавио је Станковић за клупски сајт.

Звездин тренер похвалио је младе играче који су на припремама са првим тимом, а затим додао да су ривали пажљиво бирани.

Звезда ће на припремама играти против Марибора, Ласка, бјелоруског и украјинског Шахтјора.

- Четири захтјевне утакмице, гледаћемо да сви играју, буду спремни када дође 12. фебруар и кренемо у нови циклус много битан за сваког навијача и за сваког ко презентује клуб изнутра. Важан период је испред нас - поручио је Станковић и нагласио да је атмосфера у екипи на високом нивоу.