latinica  ћирилица
21/01/2022 |  11:55 ⇒ 11:55 | Аутор: РТРС

ОРВИ Зворник незадовољна повећањем инвалиднине

Организација ратних војних инвалида Зворник незадовољна је посљедњом одлуком Владе Републике Српске о повећању основице инвалиднина за четири одсто.
Драгислав Мијановић - Фото: РТРС
Драгислав МијановићФото: РТРС

Предсједник ове Организације Драгислав Мијановић каже да је ова одлука срамна.

- 2018. године имали смо основицу за обрачун инвалиднине 595 КМ, ево сад повећавају четири одсто на основицу од 611 КМ. А инвалиди су сваке године старији, а лијекови скупљи. Све животне намирнице су у протеклих неколико мјесеци поскупиле, а ратни војни инвалиди од прве до четврте категорије мјесечно само за лијекове морају дати од 200 до 400 КМ - поручио је Мијановић.

Мијановић је додао да је незадовољан и повећањем основице борачког додатка, али и радом Градске комисије за стамбено збрињавање породица погинулих бораца и ратних војних инвалида у Зворнику.

- Једноставно надлежна комисија и ресорно градско Одјељење за борачко-инвалидску заштиту не раде квалитетно посао за који су задужени, а породице погинулих бораца и ратних војних инвалида су незадовољне таквим њиховим односом - истакао је Мијановић.

Мијановић је поручио и да ће градска Организација ратних војних инвалида Зворник присуствовати сутрашњем састанку у Источном Сарајеву који организују представници Борачке организације из источног дијела Српске, а на којој је би требало да буде постигнут договор о иницијативи измјене Закона о правима бораца, ратних војних инвалида и породица погинулих бораца и заказивања ванредне сједнице Народне скупштине Републике Српске.