latinica  ћирилица
21/01/2022 |  13:12 ⇒ 20:07 | Аутор: РТРС

Додик: Српска остаје посвећена миру и поштовању Устава (ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је данас да састанак чланова Предсједништва са администраторком америчке Агенције за међународни развој Самантом Пауер није произвео ништа посебно, осим што предсједавајући Жељко Комшић скоро ништа није рекао.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

- Комшић је игнорисао па чак и није дискутовао, само смо /бошњачки члан Шефик/ Џаферовић и ја дебатовали, наравно, на потпуно супротним странама. Ми не дијелимо заједничку концепцију БиХ која иде за тим да се пузајући дерогирају уставна права - рекао је Додик.

Он је истакао да Република Српска остаје посвећена миру и поштовању Устава.

Када је ријеч о УСАИД-у, Додик је рекао да је ова агенција до сада дала озбиљна средства за подршку Републици Српској, те да Пауерова не прави разлику између Српске и ФБиХ и да ће наставити да подржава пројекте у Републици Српској.

- Остајемо посвећени сарадњи и пројектима са УСАИД-ом - рекао је Додик на конференцији за новинаре у Источном Сарајеву након састанка чланова Предсједништва са Пауеровом у Сарајеву.

Додик је навео да је састанак протекао у доброј атмосфери, упркос ранијим ставовима Пауерове који су свима добро познати.

- Желим да вјерујем да Пауерова остаје посвећена пројектима у БиХ који су од значаја за многе локалне заједнице, упркос неким њеним ставовима - рекао је он.

Додик је рекао да се други дио састанка односио на питања која се тичу функционисања БиХ и перспектива.

Када је ријеч о медијским наводима да је одбио заједничко фотографисање, Додик је рекао да није био обавијештен да је предвиђено фотографисање.