latinica  ћирилица
21/01/2022 |  13:18 ⇒ 13:31 | Аутор: РТРС

Трилатерални састанак добар за проналазак рјешења; Изетбеговић избјегава дијалог (ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је данас да би трилатерални састанак Србије, Хрватске и Турске допринио проналаску рјешења о кризи у БиХ, иако лидер СДА Бакир Изетбеговић избјегава сваку врсту дијалога.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

- Захвалан сам предсједнику Србије Александру Вучићу и турском предсједнику Реџепу Тајипу Ердогану на вољи коју су исказали да се разговара о ситуацији у БиХ. Поздрављам опредијељеност предсједника Хрватске Зорана Милановића да се у форми овог састанка покуша разговарати и покушају приближити ставови - рекао је Додик на конференцији за новинаре у Источном Сарајеву.

Он је истакао да су представници Републике Српске, он као лидер највеће партије и српски члан Предсједништва БиХ, спремни да учествују у разговорима и дају допринос рјешевању проблема.

- Изетбеговић и представници из ФБиХ бјеже од тих разговора и договора, не смију то да раде од Британаца и Американаца. У посљедње вријеме овдје виидмо заједничку активност САД и Велике Британије, Европа је ту мало избачена - рекао је Додик.

Када је ријеч о приједлогу предсједника Србије Александра Вучића, Додик је рекао да је захвалан Вучићу што је показао интерес за враћање српских представника у рад у заједничке институције на ниову БиХ.

Он је подсјетио да српски представници, према закључцима Народне скупштине, могу да учествују у раду када је у питању интерес Српске.

- Нећемо молбу Вучића ставити са стране, разговараћемо о тој теми у наредним седмицама - рекао је Додик.