latinica  ћирилица
21/01/2022 |  14:28 ⇒ 16:45 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Улагање у науку и образовање најсигурнија инвестиција у будућност

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас у Бањалуци са представницима Уније студената Републике Српске и Студентског парламента Универзитета у Источном Сарајеву.
Предсједница Српске са представницима студената - Фото: РТРС
Предсједница Српске са представницима студенатаФото: РТРС

На састанку је разговарано о плановима, активностима и приоритетима студентских организација у наредном периоду, као и актуелним питањима из домена високог образовања, уписне политике, студентских права и стандарда, саопштено је из Кабинета предсједнице Републике Српске.

У саопштењу се наводи да су представници студената упутили позив предсједници Српске за учешће на студентској конференцији под називом "Тридесет година од настанка Републике Српске и Универзитета у Источном Сарајеву".

Предсједница је истакла да подржава сваку добру иницијативу која дође од представника студената и поздравила организовање тродневне конференције која ће, како је најављено, окупити 500 студената јавних универзитета у Републици Српској.

Она је нагласила да улагање у науку и образовање представља најсигурнију инвестицију у будућност Републике Српске, те изразила чврсту опредијељеност институција за унапређење квалитета и развој високог образовања, студентског стандарда и положаја студената.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)