latinica  ћирилица
21/01/2022 |  15:20 ⇒ 15:21 | Аутор: СРНА

Могућност бесплатног скијања добило 3.000 дјеце

За школску дјецу са подручја општина града Источно Сарајево обезбијеђено је три хиљаде бесплатних карата за скијање у оквиру пројекта "Буди дијете Јахорине" Олимпијског центра на овој планини.
Јахорина - Фото: РТРС
ЈахоринаФото: РТРС

Дјеца су имала и бесплатан превоз до планине током зимског распуста.

Начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности општине Пале Жарко Човић рекао је новинарима да је око хиљаду дјеце са подручја ове локалне заједнице добило бесплатну карту за скијање коју је користило заједно са својим инструкторима, наставницима и професорима физичког васпитања.

Човић је додао да општина Пале у сарадњи са Олимпијским центром и градом Источно Сарајево већ пету годину успјешно организује бесплатну школу скијања за дјецу школског и средњошколског узраста.

- Ово је пракса с циљем да дјеца имају адекватно скијање. Олимпијски центар "Јахорина" обезбиједио је бесплатне карте, општина Пале инструкторе, а градска управа превоз - изјавио је Човић и додао да је ово активност која је традиционална и коју ће наставити подржавати.

Вршилац дужности директора Туристичке организације града Источно Сарајево Игор Иконић рекао је да је ово сјајан начин за промоцију олимпијске љепотице, као и прилика да се међу дјецом, можда, изњедри будући олимпијски такмичар.

Иконић је захвалио руководству Олимпијског центра "Јахорина" што је путем овог пројекта омогућио бесплатно скијање за школску дјецу са подручја општина града Источно Сарајево, те истакао да ће се градска туристичка организација трудити да на сваки могући начин промовише ове активности.

- Овај пројекат има будућност - нагласио је Иконић.

Један од координатора за скијање дјеце из општине Источна Илиџа Недељко Лубура навео је да са подручја ове општине током зимског распуста скија 500 дјеце, ученика из три основне школе и Средњошколског центра.

Лубура је захвалио Олимпијском центру, као и општини Источна Илиџа на пружању помоћи у организацији бесплатног превоза и карти за њих 15 вођа, који брину за дјецу.

Координатор за скијање Владо Вујичућ са Пала рекао је да дјеца са подручја града пет година имају бесплатно скијање, и то од 9.00 до 15.00 часова радним данима, уз обезбијеђен превоз по групама и под контролом координатора.

Он је навео да већина дјеце није искористила ту привилегију бесплатних карти колико је жељела, али опет је било довољно.

Ученица Основне школе "Србија" на Палама Каја Огњеновић, која скија пет година, рекла је да је презадовољна што има ову могућност и вољела би да то буде настављено и убудуће.