latinica  ћирилица
21/01/2022 |  15:29 ⇒ 17:09 | Аутор: СРНА

Мишељић: Није донесена одлука о докапитализацији ХЕТ-а

Директор Хидроелектрана на Требишњици Гордан Мишељић изјавио је да на данашњој сједници Скупштине акционара није донесена одлука о докапитализацији овог предузећа и да је то остављено на разраду да би се јасније дефинисала правила, заштитили мали акционари и што прије наставило са овим процесом.
Гордан Мишељић - Фото: РТРС
Гордан МишељићФото: РТРС

Мишељић је рекао да је тема данашње сједнице Скупштине акционара ХЕТ-а била друга емисија редовних акција предузећа.

- Већински власник Влада Републике Српске је кроз представника државног капитала начелно дала сагласност за такву активност ХЕТ-а са циљем докапитализације Хидроелектране Дабар и завршетка пројекта. Међутим, били су суздржани по двије тачке дневног реда тако да данас није донесена одлука о докапитализацији, него је то остављено да се разради у будућем концепту у релативно кратком периоду и да наставимо са том активношћу - рекао је Мишељић новинарима у Требињу.

Он је додао да је сједница Скупштине акционара прошла коректно, те поновио да од приватизације ХЕТ-а неће бити ништа.

Један од најзначајнијих малих акционара Дамир Лозина сматра да ће процес докапитализације довести до национализације ХЕТ-а, односно до повећања државног капитала изнад садашњег од 80 одсто.

Коментаришући тврдње опозиције о докапитализацији ХЕТ-а, Мишељић је рекао да свако има право на своје мишљење и да ће уколико буде требало отићи на суд због тога.