latinica  ћирилица
21/01/2022 |  15:33 ⇒ 16:14 | Аутор: СРНА

Разговарано о повезивању херцеговачких и турских привредника

Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац и директор компаније "Доа консалтинг" Махмут Гувен посјетили су данас Подручну привредну комору Требиње, гдје су са њеним руководством разговарали о развоју туризма и могућностима повезивања херцеговачких и турских привредника.
Кошарац и Гувен са руководством привредне коморе Требиње - Фото: СРНА
Кошарац и Гувен са руководством привредне коморе ТребињеФото: СРНА

Кошарац је информисао представнике компаније "Доа консалтинг" о туристичким потенцијалима Требиња и херцеговачке регије, те истакао да постоји простор за унапређење овог сектора, саопштено је из Министарства спољне трговине и економских односа у Савјету министара.

- Када је у питању туризам, посебан фокус ставили смо на могућност повезивања Требиња и Херцеговине са регијом Кападокија, која је захваљујући препознатљивим вожњама балонима, међу водећим туристичким дестинацијама у Турској. Наш циљ је да унаприједимо постојеће и развијамо нове туристичке садржаје на овом простору, како бисмо допринијели укупној туристичкој понуди Требиња на задовољство домаћих и страних туриста - истакао је Кошарац.

На састанку је било ријечи и о развоју здравственог туризам, с обзиром на повољан географски положај Требиња, инфраструктуру, број сунчаних дана током године, те медитеранску климу у овом региону.

- Изградња аеродрома у Требињу свакако представља додатни мотив за развој туризма и повећање броја туриста - навео је Кошарац.

Представници компаније "Доа консалтинг" изразили су заинтересованост за привредни потенцијал у Требињу, са нагласком на инвестирање у експлоатацију декоративног камена и мермера.

Кошарац и представници турске компаније сутра ће се састати са градоначелником Требиња Мирком Ћурићем, те посјетити Аграрни фонд Града Требиња.