latinica  ћирилица
21/01/2022 |  16:15 | Аутор: СРНА

Ухапшена четири лица због дроге

Требињска полиција ухапсила је лица из овог града чији су иницијали Н.Ђ, Б.М, Ф.Р. и А.В, која су осумњичена да су извршила кривично дјело неовлаштена производња и промет дроге.
Полиција Требиње - Фото: РТРС
Полиција ТребињеФото: РТРС

Из требињске Полицијске управе саопштено је да су припадници полиције јуче око 2.00 часа ова лица затекли у напуштеном објекту у Требињу гдје су уочили одбачену најлонску врећицу у којој се налазила дрога спид тежине око 1,9 грама.

Полиција је уочила и да се у том објекту врши вагање и препакивање дроге јер је примијећена дигитална вага и већи број врећица које су, највјероватније, кориштене за паковање наркотика.

У саопштењу се наводи да су увиђајем пронађени и одузети и најлонска врећица са спидом тежине око 214 грама, у којој се налазила још једна мања врећица са око 2,8 грама ове дроге.

- Пронађени су и одузети и керамичка посуда у којој се налазила још једна мања врећица са дрогом спид, тежине око 3,4 грама, носачи СИМ картица, те већи број најлонских врећица које су кориштене за паковање дроге - додали су из Полицијске управе Требиње.

На основу наредбе Основног суда Требиње извршен је претрес кућа и помоћних просторија које користе ухапшена лица и том приликом је у кући коју користи лице чији су иницијали Ф.Р. пронађена и одузета војна полуаутоматска пушка.

О пронађеном оружју је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва у Требињу, који се изјаснио да то има обиљежје кривичног дјела недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.

У току је рад на документовању ових кривичних дјела, напомиње се у саопштењу.