latinica  ћирилица
21/01/2022 |  18:47 ⇒ 22:42 | Аутор: СРНА

Вулин: Спремано убиство Вучића (ВИДЕО)

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин изјавио је вечерас да је МУП Србије званично обавијештен о постојању оперативних информација да организована криминала група на чијем је челу црногорски држављанин Радоје Звицер има за циљ убиство предсједника Србије Александра Вучића.
Александар Вулин (Фото: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC) -
Александар Вулин (Фото: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC)

Вулин је рекао на ванредној конференцији за новинаре да је информација добијена преко Европола, а да остаје на истрази да утврди да ли је Звицер организовао ову криминалну групу сам или је добио наређење од свог политичког шефа.

Он је навео да је МУП Србије ову информацију посредством Европола добио 14. јануара добио под ознаком "хитно" од припадника полиције једне земље чланице ЕУ.

Према његовим ријечима, након што се МУП на више експертских нивоа увјерио у квалитет и вриједност добијене информације, припадници МУП-а, Безбједносно-информативне агенције, заједно са представницима Европола, као и партнерских служби, покренуо је опсежну акцију на утврђивању идентитета свих припадника те злочиначке организације.

Вулин је истакао да је Србија већ расписала потјерницу за Звицером, који је један од вођа "кавачког клана" и одговоран за шверц наркотика и организаицју и наручивање више убиства почињених на територији Србије, Црне Горе и у другим земљама.

- Да ли је Радоје Звицер ову злочиначку организацију окупио, организовао да би убили Вучића, по сопственом нахођењу или зато што је добио наређења од свог политичког шефа, политичког вође, остаје на истрази да утврди - рекао је Вулин.

Он је додао да ће до тада припадници МУП-а и БИА о сваком сазнању до којег буду дошли оперативним радом, обавјештавати Тужилаштво за организовани криминал.

- Али исто тако у сарадњи са представницима војно-обавјештајних структура, учинићемо све да се сачува наш уставни поредак, мир и стабилност, али и безбједност и живот предсједника Вучића - рекао је Вулин.