latinica  ћирилица
21/01/2022 |  22:53 ⇒ 22:54 | Аутор: СРНА

Брнабић: Атентат на Вучића требао да буде извршен у фебруару

Премијер Србије Ана Брнабић изјавила је вечерас да је атентат на предсједника Србије Александра Вучића требао да буде извршен у фебруару.
Ана Брнабић - Фото: ТАНЈУГ
Ана БрнабићФото: ТАНЈУГ

Брнабићева је истакла да ово није прва пријетња, али да је најозбиљнија до сада и да је обезбјеђење предсједника Србије појачано.

- Европол је дошао до сазнања, а преко чланице ЕУ стигла је информација нашој полицији - рекла је Брнабићева, али није жељела да открије о којој земљи је ријеч.

Она каже да је атентат планирала организована криминална група чији су чланови из околних и земаља ЕУ, те да у информацији која је стигла МУП-у Србије пише да је на челу те организације вођа кавачког клана Радоје Звицер.

- Ко су људи који стоје иза тога, ко су организатори, на који начин, све те информације смо добили и од тада наше безбједносне службе раде на томе да то спријече - рекла је Брнабићева за Телевизију "Прва".

Она каже да је примарно да буду похапшени ти људи, њихови јатаци и сви који могу да угрозе живот предсједника Србије.

- Вучић је навукао бес Звицера тиме што је објавио рат криминалцима, па су и Звицер и његов шеф са невјерицом то дочекали. Растурили смо ту криминалну групу и помрсили им рачуне и у другим земљама, пореметивши им бизнис - рекла је Брабићева.

Она сматра да овакве пријетње неће зауставити Вучића.

- Вучић је свјестан да је ставио главу у торбу. Сада нас директно упозоравају стране службе да долазе људи којима је циљ да убију Вучића - рекла је Брнабићева.

Она је захвалила државама и партнерима Србије на помоћи у откривању оваквих намјера.