latinica  ћирилица
22/01/2022 |  07:51 ⇒ 07:59 | Аутор: РТС

Четврти узастопни трипл-дабл Јокића за историју Денвера и НБА лиге (ВИДЕО)

Најбољи српски кошаркаш Никола Јокић наставио је да доминира у НБА лиги и остварио четврти узастопни трипл-дабл.

Јокић је поново био најбољи појединац у редовима Денвера, али овога пута то није било довољно да се оствари тријумф, пошто су Нагетси поражени од Мемфиса, резултатом 122:118.

Јокић је на паркету провео нешто више од 40 минута и за то време постигао 26 поена, имао 11 скокова и 12 асистенција.

Момак из Сомбора уписао је двије украдене лопте и једну блокаду, а све је то учинио без иједне изгубљене лопте током читавог меча.

Фантастично је шутирао из игре, погодио 11 од 16 покушаја, а за три поена је био половичан (2/4), укључујући и најдаљи погодак у досадашњој каријери којим је подсјетио на Стефа Карија.

Јокићу је то био четврти узастопни трипл-дабл у најјачој лиги света, поставши први кошаркаш у историји Денвера којем је то пошло за руком, па сада има укупно 68. у каријери.

На вјечној ранг-листи заузима седму позицију са само 10 мање од Вилта Чемберлена, док је ове сезоне на броју 11 и извијесно је да ће га поправити.

Међутим, ни то није било довољно да "грумење" побиједи – гости из Мемфиса су водили од почетка утакмице, имали и +13, а Денвер је успио да се врати и преокрене средином треће четвртине.

Било је то ипак кратког даха јер домаћин није дуго задржао "моментум", "гризлиси" су одговорили и поново отишли на двоцифрени вишак, што им је било довољно да тријумфују.

Поред Јокића, истакао се Вил Бартон са 27 поена, пет скокова и осам асистенција, док је Морис додао 17.

На другој страни, најбољи је очекивано био Џа Морант са 36 поена и по шест ухваћених лопти и успјешних додавања, а највећу помоћ имао је од Мелтона и Џексона који су додали 21, односно 20 поена.

Након овог неуспјеха, екипа Мајка Мелоуна је остала шеста на Западу са 23 побједе и 21 поразом, док је Мемфис три позиције изнад са учинком 32-16.