latinica  ћирилица
22/01/2022 |  11:47 ⇒ 12:13 | Аутор: СРНА

Заплијењена велика количина наоружања и наркотика

Припадници МУП сарајевског кантона су, у оквиру истраге убиства К.Л. претресли на подручју Сарајева два стана и пронашли већу количину оружја и наркотика, те ухапсили једно лице.

Расвјетљавајући убиство које се догодило 20. јануара у Новом Сарајеву, полиција је јуче на основу прикупљених сазнања и доказа претресла стан у Улици Џемала Биједића, који користи А.А. из Сарајева, саопштено је из кантоналног МУП-а.

Током претреса у стану су пронађене двије ручне бомбе, један ракетни бацач, девет пушака, два пиштоља, 1.067 метака, два пригушивача, 370 грама хероина, 525 грама марихуане, 40 грама кокаина, 1.150 грама спида, три дигиталне ваге, двије машине за вакумирање, футрола и прибор за оружје.

Претрес је обављен уз претходно прибављену наредбу Суда, под надзором Кантоналног тужилаштва Сарајево.

Лице А.А. је лишено слободе због сумње да је починило кривична дјела неовлаштена производња и стављање у промет дроге, недозвољено држање оружја или експлозивних материја и посједовање ватреног оружја без одобрења надлежног органа.

Ухапшени је предат МУП-у Кантона Сарајево и над њим ће се наставити криминалистичка обрада.

Истог дана полиција је претресла још једног стана у Улици Џемала Биједића, те пронашла и одузела одређену суму новца за коју се сумња да припада једном од осумњичених за убиство, а који је противправно стекао извршењем кривичних дјела.

Осим А.М. за којим је раније расписана потрага, идентификована су још два лица из Сарајева која се доводе у везу са извршеним убиством и за њима је расписана потрага. Ријеч је о лицима чији су иницијали С.А. и В.В.

Полицијски службеници под надзором Кантоналног тужилаштва Сарајево настављају даљи рад на документовању кривичних дјела, те проналаску лица која се доводе у везу са убиством К.Л.