latinica  ћирилица
22/01/2022 |  12:58 ⇒ 14:24 | Аутор: РТС

Снијег пада сатима без престанка

Снијег већ сатима пада на подручју Војводине, као и у западној и централној Србији. Средином дана и поподне падавине ће се проширити, па се очекује да се забијели већи дио земље.
Зима (Фото: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC) -
Зима (Фото: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC)

Путеви Србије су саопштили да су проходни за саобраћај ауто-путеви и сви државни путеви првог и другог реда, као и прилази граничним прелазима и планинским центрима.

Наводе да проблем у одвијању саобраћаја праве теретна возила и шлепери и њихови возачи који су на пут кренули без зимске опреме односно са љетњим и неисправним пнеуматицима.

Због најављених ниских температура постоји могућност појаве мјестимичне поледице на путевима, а поготово на дионицама дуж ријечних токова, котлина, клисура као и на путним објектима.

Путеви Србије апелују на све учеснике у саобраћају да не крећу без обавезне зимске опреме, и да због лоших временских услова буду посебно опрезни, поштују ограничења брзине и прилагоде брзину кретања условима на путу.

Јак снијег тренутно пада на Палићу и у Зрењанину, док су умјерене сњежне падавине у Новом Саду, Београду, Кикинди, Банатском Карловцу, Сремској Митровици, показују подаци са сајта РХМЗ-а.

Што се остатка Србије тиче, снијег тренутно пада понегдје и то углавном у планинским предјелима.

У јужним дијеловима земље и вечерас ће падати снијег, а за сутра се прогнозирају слабије падавине.

Када је ријеч о временској прогнози за наредне дане,  задржаће се хладно вријеме, али без падавина.

Сутра се очекује температура од -1 до 3 степена Целзијуса, а наредних дана од -3 до 3 степена.

У јутарњим сатима биће нарочито хладно са умјерним и локално јаким мразем, а најхладније јутро се очекује у уторак, наводе из РХМЗ-а.