latinica  ћирилица
22/01/2022 |  18:57 ⇒ 23/01/2022 | 11:13 | Аутор: РТРС

Требиње међу шест свјетских најбољих туристичких прича (ВИДЕО)

Репрезентативан међународни жири оцијенио је да Требиње и Херцеговачка кућа заврјеђују пажњу, да се нађу међу шест свјетских најбољих прича о туристички одрживим дестинацијама. На Међународном сајму туризма и путовања у Берлину у марту ће бити проглашење најбољих прича о одрживим дестинацијама. Љубитељи путовања, нових дестинације од сада могу да виде и информишу се о Требињу на свим платформама које промовишу туризам широм свијета.
Требиње - Фото: РТРС
ТребињеФото: РТРС

Прва фаза такмичења "Топ сто дестинација" захтијевала је испуњење 15 критеријума. Требиње је добило прилику да кандидује причу "Херцеговачка кућа" као примјер добре праксе и заслужено се нађе у шест најпожељних свијетских прича о подршци и промоцији локалних производа.

- Ово је изузетно важно пријер свега ради промоције Требиња као одрживе туристичке дестинације, ради промоције Херцеговачке куће, доказали смо и кроз овај циклус да је то пријекат који је и те како оправдан да има простор за напредак - рекао је Дражен Бошковић, замјеник градоначелника Требиња.

Херцеговачка кућа је јединствена јер нуди само најбоље са ових простора. Више од 1.000 домаћих производа на једном је мјесту.

- Писали смо пројекат и образложење са Херцеговачком кућом који је уважен и препознат као један добар пројекат, јако добра подршка локалним производима - нагласио је Веселин Дутина, директор Аграрног фонда.

Сир,пршут, мед,вино- то је нешто што је препознатљиво и што свако ко први пут дође у најужнији град Српске тражи да проба.

Чекамо март и Међународни сајмам туризма и путовања у Берлину када ћемо сазнати да ли је Требиње проглашено за једну од три најпожељније туристичке дестинације у свијету.