latinica  ћирилица
23/01/2022 |  07:41 ⇒ 21:12 | Аутор: РТРС

РТРС, 21.15 - СЕРИЈАЛ ЕМИСИЈА "СВЈЕДОЧЕЊЕ"

Поводом 30 година Републике Српске екипа Радио-телевизије Републике Српске снимила је 33 емисије под називом "Свједочење", односно 28 интервјуа са најважнијим личностима које су обиљежиле политички, друштвени и културни живот уназад тридесет година постојања Републике Српске.
Биљана Плавшић - Фото: РТРС
Биљана ПлавшићФото: РТРС

У Београду, а потом у Бањалуци, екипа РТРС-а, коју чини око двадесеторо људи, интервјуисала је Биљану Плавшић, Винка Пандуревића, Воју Максимовића, Небојшу Радмановића, Живка Радишића, Божидара Вучуревића…

У Свједочењима су новинари и уредници РТРС-а разговарали са свједоцима оснивања и развоја Републике Српске о вјеродостојним догађајима у којима су лично учествовали.

Oвим серијалом интервјуа свједочи се о ратном путу Војске Републике Српске у Одбрамбено-отаџбинском рату, најзначајнијим биткама, пресудним за опстанак и одбрану српског народа, страдањима цивила, међународним преговорима, којима је био циљ коначан завршетак рата на просторима Босне и Херцеговине.

Свједочења ће гледаоци моћи пратити на нашем првом програму од 23. јануара од 21.15 када у првом интервјуу свједочи бивша предсједница Републике Српске, Биљана Плавшић.