latinica  ћирилица
23/01/2022 |  09:03 ⇒ 15:03 | Аутор: РТРС

Ћурић: Озбиљно смо одрадили стратегију развоја туризма (ВИДЕО)

Озбиљно смо одрадили стратегију развоја туризма, ако не и једини у Републици Српској, нагласио је Мирко Ћурић, градоначелник Требиња, гостујући у Викенд јутро.
Мирко Ћурић - Фото: РТРС
Мирко ЋурићФото: РТРС

- Новац који се добије од боравишне таксе треба да се уложи у туризам, и зато нам је и стало да се што више туриста пријави, јер те цијене су симболичне - нагласио је Ћурић.

Настава у Републици Српској почиње сутра, али у Требињу ће ове недјеље ићи онлајн настава.

- Према процјенама епидемиолога ипак смо одлучили да ова седмица буде онлајн настава. Вјерујем да ће се до тада стабилизовати ситуација. Предузимамо превентивне мјере и слушамо упуства надлежних - истакао је Ћурић.

Ћурић се осврнуо и на питање продаје Хидроелектране на Требишњици.

- Управо прије двадесетак година, када су на власти били њихови лидери, одређен број страних фондова ушао је у ХЕТ и друге фирме - истакао је градоначелник Требиња.

Он је нагласио да није приказана реална слика, те да су чињенице на страни руководства хидроелектране, Електропривреде и Владе Републике Српске у чији рад има пуно повјерење.

- Ми ћемо на њихову жалост наћи рјешења и наставити да идемо у реализацију пројекта који чека на реализацију већ 30,40 година и управо су њихови лидери у претходном периоду могли то да реализују, али нису - поручио је Ћурић.