latinica  ћирилица
23/01/2022 |  09:24 | Аутор: СРНА

Дезинформације Форин офиса доказ да НАТО диже тензије око Украјине

Званична Москва данас је од британског Форин офиса затражила да престане са провокацијама и оцијенила да су нове дезинформације Лондона доказ да чланице НАТО, на челу са Англосаксонцима раде на ескалацији тензија око Украјине.

- Позивамо Форин офис да престане са провокативним активностима и ширењем глупости, те да пажњу усмјери на проучавање историје татарско-монголске најезде - саопштило је Министарство спољних послова Русије.

Велика Британија нешто раније је оптужила Кремљ да покушава да на власт у Украјини доведе проруског лидера, те да су припадници руских обавјештајних служби, у оквиру планова за инвазију, у контакту са одређеним бројем бивших украјинских политичара.

Британско Министарство саопштило је да посједује информације да руска администрација разматра могућност да бивши украјински посланик Јевхен Мурајев буде потенцијални кандидат за проруско руководство.

Британско Министарство спољних послова одбило је да објави доказе за своје оптужбе објављене у вријеме појачаних тензија између Русије и Запада због гомилања руске војске на граници са Украјином. Москва негира планове за напад.