latinica  ћирилица
23/01/2022 |  12:34 ⇒ 20:00 | Аутор: РТРС

Од сутра онлајн настава и у Вишеграду (ВИДЕО)

Сутра почиње друго полугодиште. Због погоршане епидемиолошке ситуације још раније донесена је одлука да ђаци у Требињу, Љубињу , Сокоцу наставу прате онлајн.
Онлајн настава - Фото: илустрација
Онлајн наставаФото: илустрација

Данас је и општински Штаб за ванредне ситуације Вишеграда одлучио да ученици Основне школе Вук Караџић и Средњошколског центра Иво Андрић пређу на извођење наставе на даљину.

Одлука ће бити на снази седам дана , након чега ће бити разматрано да ли ће се ђаци вратити у школске клупе.- Заражена два професора и 15 ученика је у изолацији и због тога смо одлучили да настава буде на даљину наредних седам дана гдје ће ученици пратити наставу онлајн примјеном средстава електронске комуникације. Сви ученици имају услове за то и биће обавијештени и ученици и родитељи - истакла је Драгана Зечевић в.д. директора СШЦ Иво Андрић Вишеград.

Директор ОШ Вук Караџић Вишеград Момир Радојичић навео је да је у њиховој установи изузетно лоша епидемиолошка ситуација .

- Тренутно, према непотпуним информацијама, имамо 11 заражених наставника и 42 ученика , тако да ћемо подржати одлуку штаба и наредну седмицу прећи на онлајн наставу - додао је он.