latinica  ћирилица
23/01/2022 |  18:15 | Аутор: СРНА

Црна Гора: Неприхватљива мањинска влада

Мањинска влада је неприхватљиво рјешење за излазак из политичке кризе у Црној Гори, поручено је са протеста грађана у Подгорици незадовољних иницијативом за смјену Владе Здравка Кривокапића.
Протест у Подгорици (Фото: RTCG) -
Протест у Подгорици (Фото: RTCG)

Са скупа, који је почео у 17.00 часова испред зграде Владе у Подгорици, поручено је да иза протеста не стоји ниједна политичка странка, али да су добродошли сви који су против Демократске партије социјалиста /ДПС/, преносе црногорски медији.

Један од учесника скупа Дејо Крушчић истакао је да се на протестима брани изборна воља грађана исказана 30. августа 2020. године.

- Нећемо дозволити да ико насилно промијени изборну вољу народа. Немамо никаквог личног интереса, не бранимо ничије фотеље, јер нас занима већинска народна воља - каже Крушчић.

Он је нагласио да окупљање грађана није политичког карактера, као и да већина окупљених нема везе са политиком.

- Свако је добродошао, политичари и грађани Црне Горе, али молимо политичаре да буду у задњим редовима, а да у први пусте народ - рекао је Крушчић.

Жељко Бугарин поручио је да народ жели промјене, а не да се ДПС врати.

- Иза протеста не стоји ниједна странка, али позивамо све који су против ДПС-а да се придруже - рекао је на Бугарин.

Слободан Чуровић је рекао да појединци на политичкој сцени морају да се уразуме. "Ми смо своје рекли на изборима и побиједили, другачије не смије бити", сматра Чуровић.

На протесту у Подгорици били су и министар просвјете Црне Горе Весна Братић, министри економије и финансија Јаков Милатовић и Милојко Спајић.

Братићева је рекла да је дошла да подржи грађане који се осјећају изданим и превареним.

- Ако се изборна воља изигра и ако се пожели да се прави коалиција са ДПС-ом, онда је најпоштеније да се врати мандат народу - истакла је Братићева.

Спајић је поручио да ово није политички скуп и да је вријеме да народ говори, те оцијенио да су избори једино поштено и уставно рјешење.

И Милатовић каже да жели да се сачува изборна воља грађана.