latinica  ћирилица
23/01/2022 |  21:54 | Аутор: ТАНЈУГ

Захарова: Запад спрема велике провокације око Украјине

Портпаролка руског министарства спољних послова Марија Захарова рекла је да западне земље спремају низ крупних провокација око Украјине.

Додала је да Москва не искључује да оне могу бити, како информационе, тако и војне, преносе РИА Новости.

Захарова је указала да Запад припрема јавно мњење за такве провокације.

Када је ријеч о могућем доласку британске министарке спољних послова Лиз Трас у Москву, Захарова је рекла да се о томе разматра, а да je Русија добила адекватан захтјев за тако нешто.

- Такав захтјев је стигао од Британаца. Могућност такве посјете се разматра - рекла је Захарова за телевизијски канал Росија 1.

Лондонски Тајмс је половином јануара објавио, на основу извора из британске владе, да би Трасова, која је дошла на функцију у септембру 2021. године, могла да посјети Москву почетком фебруара, подсејћа Тас.

Руски амбасадор у Лондону Андреј Келин изјавио је, међутим, да амбасада није добила никакав званичан захтјев, када је ријеч о евентуалној посјети британске министарке Москви.

Претходни пут, високи британски дипломата посјетио је Москву 2017. године, и то је био садашњи премијер Борис Џонсон, који је у то вријеме био шеф дипломатије Велике Британије.