latinica  ћирилица
24/01/2022 |  07:51 | Аутор: СРНА

Дачић: Први пут Европол званично информисао о пријетњи

Предсједник Скупштине Србије Ивица Дачић изјавио је да је први пут од почетка сарадње Европол званично објавио информацију о постојању пријетње за безбједност предсједника Србије Александра Вучића и додао да би требало похапсити све који имају било какве везе са припремама угрожавања безбједности предсједника Републике.
Ивица Дачић (фото: Танјуг / Сава Радовановић) -
Ивица Дачић (фото: Танјуг / Сава Радовановић)

Дачић је истакао да је реч о кредибилним стварима, као и да треба што прије да престану омаловажавања ове информације.

- Колико је мени познато, ово је први пут, откад постоји наша сарадња са Европолом, да смо званично добили информацију. Сигурно не би дали ту информацију да она није кредибилна - рекао је Дачић за ТВ "Пинк".

Он је додао да је Европол, такође, ту информацију добио од службе чланице ЕУ и да је, исто тако, то кредибилан извор.

- Министар /унутрашњих послова Србије Александар Вулин/ то не би сигурно саопштио да то није тачно. Да то није тачно, Европол би до сада то демантовао - навео је Дачић.

Према његовим ријечима, друго питање јесте питање унутрашњих фактора.

- Да ли је могуће да се тако нешто припрема, а да нису упућени фактори изнутра и то је нешто што изазива много већу забринутост и ту би заиста требало да се престане са вербалним лицитирањем око свега тога, него да се предузимају одређене радње, да се похапсе сви они који имају било какве везе са тим припремама угрожавања безбедности председника Републике - истакао је Дачић.