latinica  ћирилица
24/01/2022 |  09:46 ⇒ 09:46 | Аутор: СРНА

Вишковић: Владика Лаврентије трајно задужио вјернике СПЦ

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић упутио је телеграм саучешћа поводом упокојења Његовог преосвештенства епископа шабачког Лаврентија, истакавши да је епископ Лаврентије вјерним служењем српском роду трајно задужио вјернике Српске православне цркве.
Радован Вишковић - Фото: Тwitter
Радован ВишковићФото: Тwitter

Вишковић је навео да је епископ шабачки, ширећи вјеру Христову у вријеме тешких искушења српског рода, заслужио да остане записан златним словима у колективној меморији српског народа, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу.

- И у вријеме кад је вјера насилно потискивана из српског народа, епископ Лаврентије остао је дубоко привржен својој мисионарској мисији, ширећи вјеру и тамо гдје се то чинило немогућим задатком - истакао је Вишковић у телеграму саучешћа.

Он је у своје име и у име Владе Републике Српске најдубље изразе саучешћа поводом одласка вјерног пастира вјерујућег српског народа, поштованог епископа Лаврентија упутио Светом архијерејском Синоду СПЦ, свештенству и монаштву, те вјерницима СПЦ и епархије шабачке.

Епископ шабачки Лаврентије упокојио се у 87. години. Био је најстарији епископ и по годинама и по епископском стажу дугом 54 године.