latinica  ћирилица
24/01/2022 |  10:11 ⇒ 13:02 | Аутор: СРНА

Кошарац: Шаровић најмање позван да било кога оптужује за повезаност са криминалним групама

Члан Предсједништва СНСД-а Сташа Кошарац оцијенио је да су несувисле и неутемељене оптужбе предсједника СДС-а Мирка Шаровића да је, како је навео, власт одговорна што је Република Српска постала уточиште опасним криминалним групама које раде против интереса Србије.
Сташа Кошарац - Фото: РТРС
Сташа КошарацФото: РТРС

Кошарац је у изјави за Срну нагласио да је Шаровић најмање позван да било кога оптужује за повезаност са криминалним групама, те да би му било паметније да провјери колико ораха има у сопственим џеповима.

- Мирко Шаровић је отјелотворење спреге политике и криминала. У прилог томе најбоље говори чињеница да је својевремено, као предсједник Републике Српске, доносио сумњиве одлуке о помиловању више од 200 осуђеника, а посебно је запањујуће што је ослободио чак и убице, те особе пресуђене за тешке облике криминала - рекао је Кошарац.

Он је констатовао да су и данас упитни разлози због којих је Шаровић злоупотријебио ово дискреционо право предсједника Републике, будући да није постојала ни друштвена нити политичка, а камоли етичка оправданости за такве одлуке.

Према његовим ријечима, свједоци Шаровићевог предсједниковања неријетко говоре и о политичкој подршци коју су он и тада владајући СДС пружали спрези нечасних припадника полиције и криминалног миљеа.

- Када је Шаровић завршио у затвору, криминални миље је био обезглављен. Дио тог миљеа придружио се вођи у затворским ћелијама, а дио је скончао у међусобним обрачунима - навео је Кошарац.

Он је нагласио да, без обзира на напоре и настојања странаца да "оперу" Шаровићеву биографију, грађани Источног Сарајева не заборављају да су се највећи немири и криминални обрачуни дешавали управо у вријеме када је на власти био Шаровић и СДС, при чему су нажалост страдали и недужни људи.

- Знају Шаровићеви суграђани с ким се својевремено возио мотором по Источном Сарајеву. Памте и да је тада у нашем граду било ризично преспавати, а нису заборавили ни колико су страховали ако им се дјеца из парка врате кући с првим мраком - нагласио је Кошарац.

Према његовим ријечима, Шаровић данас настоји оправдати повјерење својих иностраних ментора и беспоговорно у јавност пласира дириговане тезе с циљем дестабилизације Републике Српске.

- Исти случај је и са посљедњим Шаровићевим оптужбама на рачун власти у Републици Српској. Таквим безочним лажима настоји се дестабилизовати Република Српска, али и нарушити одлични односи српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика и предсједника Србије Александра Вучића - навео је Кошарац поводом Шаровићеве изјаве да је, како каже, Српска уточиште криминалцима који раде против Србије.