latinica  ћирилица
24/01/2022 |  12:29 | Аутор: Б92

Терзић потврдио одлазак Петровића и Лазетића

Генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић говорио је о трансферима те екипе у актуелном прелазном року.
Звездан Терзић (фото: www.fkcrvenazvezda.com) -
Звездан Терзић (фото: www.fkcrvenazvezda.com)

Кренуо је од одлазака.

- За Марка Лазетића постоји интересовање великих клубова, Ред Бул Салцбурга, Атлетико Мадрида, Милана, Зенита... Протеклих година смо имали велика улагања у омладинску школу. Наша улагања у омладинску школу била су 3.500.000 евра, тек вријеме које долази ће показати резултате вишемилонског улагања. Све је то дио доброг рада омладинске школе. Ми смо са Миланом све договорили, добили смо званичну понуду, остало је још да Марко уговори своје обавезе и у наредна два-три дана завршимо читав посао. Велико признање за Црвену звезду као клуб је да има играча за Милан. Ми смо званично 35. клуб Евопе и значи нам да тако велики клуб жели нашег играча. За Његоша Петровића имамо двије конкретне понуде, једну из Серије А, једну из Примере. Очекујемо да ће све бити готово у наредна два дана, 99 одсто смо при крају, а послије тога ћемо моћи да кажемо да смо продали једног играча у италијанско, а другог у шпанско првенство - изјавио је Терзић.

Шта је са Миланом Павковом?

- За Павкова смо добили понуду која је одбијена, видјећемо шта ће се дешавати у наредним данима. Ми можемо да одбијемо, а послије три дана можемо да прихватимо понуду, ако се догоди да неки играч дође, па да можемо да га пустимо. Павков је ту четири-пет година, много је дао Црвеној звезди, али можда је дошло до засићења. Ствари на тржишту се мијењају из дана у дан, али за сада Милан Павков остаје у Црвеној звезди - додаје Терзић.

Говорио је и о новим придошлицама Кристијану Пићинију и Охију Омоинжуфау.

- Сада смо у ситуацији да најбољи играч и стријелац норвешке лиге као најбољу солуцију за себе, свој даљи живот и каријеру изабере долазак у Црвену звезу. Такође, један Пићини, који је прије пар година био репрезентативац Италије, дође на Маракану само неколико дана након што је у дербију са Реал Мадридом чувао Винисијуса. Све то показује да је Црвена звезда вратила стару славу и још једном потврдила да је озбиљан фудбалски бренд - каже Терзић.

Није потврдио гласине о доласку играча Шерифа Едмунда Адоа.

- Црвена звезда интензивно ради на довођењу још неких играча, конкретно желимо да ангажујемо некога ко би појачао ту конкуренцију са Секуом Саногом и Гелором Кангом, али не бих причао о кокретним именима јер то онда подиже њихову преговарачку позицију и то није мудро - закључио је Терзић.