latinica  ћирилица
24/01/2022 |  13:29 ⇒ 14:49 | Аутор: РТРС

Велимир Петковић за РТРС: ЕП је лакрдија, требало га је одгодити (ВИДЕО)

Велимир Петковић, селектор рукометне репрезентације Русије и некадашњи освајач ИХФ купа са бањалучким Борцем, у ексклузивном разговору за нашу телевизију, говорио је о актуелном шампионату Европе у Мађарској и Словачкој, фаворитима турнира али и о спорној синоћној утакмици Русије и Пољске, гдје је, како тврди, неправедно искључен 20 секунди до краја меча.
Велимир Петковић - Фото: РТРС
Велимир ПетковићФото: РТРС

На чињеницу да су многи незадовољни организацијом шампионата Европе, прије свега због неуспостављања система балона, због чега је велики број играча и чланова стручних штабова заражен вирусом корона, Петковић наводи како је постојао одличан приједлог колега из репрезентације Хрватске.

- Мислим да је Њемачка овдје имала 40 играча, Хрватска између 35 и 40. То је заиста катастрофа и није смјело да се дозволи. Сматрам да уопште није било потребно да се игра. Био је сјајан приједлог челника ХРС, који је ишао за тим да се првенство одгоди за јуни мјесец, гдје би се ситуација са пандемијом смирила, а тиме би имали више публике у дворанама. Међутим, такав приједлог није добио зелено свијетло од стране ЕХФ-а, чији руководиоци имају другачије погледе на цијелу ситуацију, гдје се уопште не питају тренери, играчи и чланови стручних штабова и гдје се много не мари за здравствени билтен учесника - јасан је Петковић.

Усљед специфичне ситуације одржавања ЕП, некадашњи стратег РК Борац Данску види као првог фаворита ЕП у Мађарској и Словачкој.

- Швеђани играју одлично од утакмице до утакмице. Немају много изостанака, уигравају се...Сви се питамо како Данци немају нити једног зараженог играча вирусом корона, који су успут и главни фаворити за сам врх. Видјећемо како ће се до полуфинала одвијати ситуација са пандемијом али у најужем кругу фаворита видим Шведску, Данску, Исланд, који игра такође сјајно са младом екипом. Јако је тешко на крају прогнозирати. Додао бих Шпанију из наше групе у ред фаворита, поред осталих које сам поменуо - искрен је селектор рукометаша Русије.

Цијели разговор са Велимиром Петковићем погледајте у видеу: