latinica  ћирилица
24/01/2022 |  15:28 ⇒ 19:44 | Аутор: СРНА

Додик: Филдово опасно напуштање дипломатске праксе (ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да је блог британског амбасадора у БиХ Метју Филда и садржај на њему опасно напуштање дипломатске праксе и одсуство поштовања спољног суверенитета БиХ.
Милорад Додик -
Милорад Додик

На питање Срне да прокоментарише Филдов текст објављен на његовом блогу у којем је изнио низ оптужби на рачун српског члана Предсједништва и Републике Српске, Додик је рекао да амбасадор Филд само потврђује његову тезу да је БиХ посљедња колонија Европе у којој стране дипломате воде активности баш као да су у својој држави.

- БиХ је 26 година њихов експеримент и нико од њих није одговарао зашто тај експеримент није успио. Све што чујемо од њих, а не би требало уопште да се оглашавају о унутрашњим питањима БиХ, јесте корупција, и то наравно на српској страни - истакао је Додик.

Додик је упитао како онда нису стале све друге земље на свијету ако земља може да стане само због корупције.

- Или је корупција само овдје, гдје њихов представник прима плату 25.000 евра мјесечно, а порез не плаћа ни у својој ни у држави чији је колонијални управник - нагласио је Додик.

Он је рекао да се слаже са британским амбасадором да у БиХ мора доћи крај дјеловању без посљедица и предложио да се може кренути на примјер од овог блога и одговорности амбасадора Филда за повреду суверенитета БиХ.

Британски амбасадор Метју Филд, на свом блогу, истакао је да је "тренутна криза у којој члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и Народна скупштина Републике Српске покушавају да пониште напредак постигнут у задњих 26 година, опасно одвлачење пажње од корупције."