latinica  ћирилица
24/01/2022 |  20:58 | Аутор: СРНА

УРА: Мањинска влада неће вратити ДПС на власт

Мањинска влада оптимално је рјешење за излазак из кризе и тим моделом Демократска партија социјалиста неће бити враћена на власт, оцијењено је на сједници Главног одбора Грађанског покрета УРА.
Грађански покрет УРА (фото: facebook.com / pokretura) -
Грађански покрет УРА (фото: facebook.com / pokretura)

Из те странке су након сједнице саопштили да је ГО дао мандат руководству странке да се отворе консултације са политичким партнерима о разрјешењу политичке ситуације у држави.

У саопштењу је наведено да је УРА била једина опција која је истински подржавала Владу, а упркос томе премијер Здравко Кривокапић и његови министри су за то вријеме хтјели да их избаце из власти.

- Све то вријеме УРА није хтјела да државу гура у нестабилност и изазива кризу власти док се не усвоји буџет - саопштили су из ове странке.

На сједници је констатовано да је УРА спремна да иде и у опозицију, да не бјеже од избора, као и да се европском владом мора одблокирати пут Црне Горе у европским интеграцијама.

Они су истакли да моделом европске владе неће вратити ДПС на власт, нити ће ступати у било какве аранжмане са том партијом.