latinica  ћирилица
25/01/2022 |  08:13 ⇒ 08:19 | Аутор: ТАНЈУГ

Бајден опсовао новинара Фокс њуза (ВИДЕО)

Амерички предсједник Џо Бајден ухваћен је у понедјељак како на једном догађају у Бијелој кући псује новинара Фокс њуза након што је извјештач поставио питање о утицају растуће инфлације на овогодишње изборе за Конгрес.

Док су новинари излазили са састанка Бајденовог савјета за конкуренцију, дописник из Бијеле куће Питер Дуси је довикнуо да ли може да постави питање о инфлацији и да ли је то политичка одговорност, преноси агенција Ројтерс.

- То је велика предност, већа инфлација - саркастично је одговорио Бајден на буку новинара који су узвикивали питања, очигледно не схватајући да му је микрофон још увијек укључен.

- Какав глупи кучкин син - додао је Бајден.

Потрошачке цијене у САД су драстично порасле у децембру, што је резултирало највећим годишњим скоком инфлације у скоро четири деценије.

Међутим, ни сат времена од овог инцидента, Бајден је назвао Дусија на мобилни телефон и објаснио му како оно “није било ништа лично“.

Бајден је преузео дужност предсједника прије годину дана обећавајући да ће заузети тврд став према сваком непоштовању међу члановима његове администрације, подсјећа Ројтерс.