latinica  ћирилица
25/01/2022 |  09:03 ⇒ 09:05 | Аутор: sputniknews.com

Драма у пет сетова: Надал у полуфиналу АО (ВИДЕО)

Рафаел Надал побједом против Дениса Шаповалова (6:3, 6:4, 4:6, 3:6, 6:4), пласирао се у полуфинале Аустралијан опена.
Рафаел Надал (Фото: channelnewsasia.com) -
Рафаел Надал (Фото: channelnewsasia.com)

Надал је послије велике борбе и пет сетова успио на искуство да сломи отпор Канађанина. Шпански тенисер у борби за финале играће против бољег из сусрета Матео Беретини - Гаел Монфис.

У преостала два четвртфинала састају се Јаник Синер и Стефанос Циципас и Данил Медведев и Феликс Оже Алијасим.

Надал је одлично отворио сусрет, у четвртом гему првог сета направио је брејк и до краја овог периода рутински је одржао предност - 6:3.

Слично је било и у другом сету, иако је у завршници било приметно да је Канађанин подигао ниво игре. Ипак, Рафу то није омело и послије 100 минута игре повео је 2-0, 6:3, 6:4.



Иако није освојио други сет, Шаповалов је играо добро и у трећем је још више подигао ниво игре. На то се надовезао и пад у игри Шпанца, те је талентовани Канађанин успио да смањи заостатак, 6:3, 6:4, 4:6.

Моментум је био на страни момка руског поријекла, Надал се жалио на бол у стомаку и веома брзо било је 2-2, 6:3, 6:4, 4:6, 3:6.

Почетак петог сета био је кључан за наставак дуела. Шаповалов је био агресивнији, то му је донијело и брејк лопту у првом гему, али направио је велику грешку и Надал се извукао.

Канађанин је био јако љут на себе што није искористио шансу, нервоза се пренијела на игру и Рафа је одмах направио брејк.

До краја је без проблема добијао своје сервис гемове и заслужено је побиједио.

Шаповалов је још једном показао да има страшан таленат, али у петом сету смо видјели и да не посједује менталну снагу попут најбољих.