latinica  ћирилица
25/01/2022 |  10:17 ⇒ 10:59 | Аутор: РТС

Бомбашки напад на предсједника фудбалског савеза Албаније (ВИДЕО)

Снажна експлозија испред куће предсједника фудбалског савеза Албаније уочи гласања о новом шефу те организације. Полиција блокирала Драч. Велика материјална штета, нема повријеђених.

Маскирана особа поставила је експлозив испред куће предсједника фудбалског савеза Албаније, Арманда Дуке, али у експлозији није било повријеђених, јављају албански медији.

Експлозија је услиједила након што је фудбалски савез Албаније почео процедуру избора новог предсједника и, како тврди Дука, серије пријетњи које је добијао претходних дана.

Албанска полиција одмах је блокирала дијелове Драча у потрази за маскираним мушкарцем који је поставио пакет са експлозивом у непосредној близини куће Арманда Дуке.

У тренутку експлозије, у кући се налазила само Дукина супруга.

Мотив за овај напад није познат, али се Дука недавно сукобио са градоначелником Тиране Ерионом Вељијајем, који је у неколико наврата вријеђао и пријетио званичницима фудбалског савеза.

- Он је мој ривал, а не непријатељ - одмах је реаговао градоначелник Тиране, тражећи од полиције да што прије ухвати починице овог напада.