latinica  ћирилица
25/01/2022 |  12:34 ⇒ 26/01/2022 | 07:23 | Аутор: РТРС

Упућен приједлог за сједницу влада Српске и ФБиХ; Ускоро разговори и са Владом Србије (ВИДЕО)

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је за РТРС да је данас упутио допис федералном премијеру Фадилу Новалићу за одржање заједничке сједнице влада Српске и Федерације БиХ.

- Тренутна политички и економска ситуацију у БиХ заиста тражи реакцију да се одржи заједничка сједница двије владе - рекао је Вишковић.

Истакао је да би термин сједнице требао бити између 1. и 5. фебруара.

- Вријеме и мјесто одржавања сједнице је предмет договора. Можемо прихватити и варијанту да сједница буде у Административном центру Српске у Источном Сарајеву. Теме и дневни ред би усагласили у наредних пар дана - истакао је Вишковић. 

Нагласио је да постоји много отворених тема.

- Имамо питање функционисања заједничких компанија, као што је Електропренос. Ту је питање Управе за индерктно опорезивање гдје имамо блокирана средства везано за расподјелу акциза за гориво. Ту средства за путну инфраструктуру година "леже" - истакао је Вишковић.

Вишковић је истакао да је планирана и заједничка сједница влада Српске и Србије.

- Тај термин је 14. и 15. фебруара. Разговараћемо о инфраструктурним пројектима на подручју Српске и наставку сарадње - истакао је Вишковић.

Подсјећамо, Влада Републике Српске ће на идућој сједници донијети одлуку о редовном и ванредном усклађивању пензија, које ће износити четири одсто.