latinica  ћирилица
25/01/2022 |  13:56 ⇒ 13:59 | Аутор: РТРС

Сбербанка Бањалука донирала намјештај за опремање "Центра за породицу"

Сбербанк Бањалука настоји да и у години која је пред нама што више буде укључена на пољу друштвено одговорног дјеловања, те да на практичан начин помогне рад институција у заједницама у којима послује.
Сбербанка донирала намјештај за опремање "Центра за породицу" (Фото: Сбербанка) - Фото: РТРС
Сбербанка донирала намјештај за опремање "Центра за породицу" (Фото: Сбербанка)Фото: РТРС

- Почетак године смо започели донацијом намјештаја за просторију намијењену за индивидуалне разговоре, у оквиру пројекта успоставе Центра за породицу који реализује Центар за социјални рад у Бањалуци. С обзиром да је друштвена одговорност једно од основних начела наше Банке, и важан дио корпоративне културе сматрамо да кроз овакву врсту донације стварамо боље и напредније окружење за нашу локалну заједницу. Као друштвено одговорна институција, настојимо да изађемо у сусрет институцијама попут Центра за социјални ради, те тиме дамо до знања у коликој мјери препознајемо њихове потешкоће - изјавила је овим поводом Маја Гостић, директор регионалног центра Сбербанк а.д. Бањалука.

Овом приликом, директорица Центра за социјални рад Ирена Јолџић, је изразила своју захвалност Сбербанци, која како каже, подржава и препознаје значај овог пројекта али и самог Центра.

- Тренутно радимо на имплементацији пројекта "Успостава Центра за породицу" у Бањалуци. Центар за породицу се налази на издвојеној локацији у ул. Јосифа Панчића бр.8, а успоставом овог центра допринијеће се побољшању квалитета живота социјално рањивих категорија становништва. Уједно овај Центар има за циљ унапређење социјалне заштите породица и дјеце на подручју града Бања Лука. У току је завршна фаза потпуне адаптације овог простора, те се још једанпут захваљујемо Сбербанци на њиховом доприносу за просторију намијењену за индивидуалне разговоре - изјавила је Ирена Јолџић, директорица Центра за социјални рад у Бањалуци.