latinica  ћирилица
25/01/2022 |  14:38 ⇒ 14:38 | Аутор: СРНА

Новаковић Бурсаћ: Злоупотреба овлаштења и кукавичлук Жељка Комшића

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ рекла је да је члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић у говору пред Парламентарном скупштином Савјета Европе изнио свој ускостраначки политички став, а не став договорен са друга два члана Предсједништва, злоупотребљавајући могућност говора у име БиХ и кршећи чак и Устав БиХ.
Сњежана Новаковић Бурсаћ - Фото: РТРС
Сњежана Новаковић БурсаћФото: РТРС

- Данас је политичка јавност усмјерена на рад Парламентарне скупштине Савјета Европе била свједок узурпације и злоупотребе овлаштења заступања пред међународном заједницом Предсједништва БиХ од стране Жељка Комшића, али и спремности једног такозваног политичара да шири потпуне неистине, како о нашој прошлости, тако и о садашњости - рекла је Бурсаћева Срни.

Она истиче да је свима већ одавно јасно да је Комшић навикао на узурпације различитих позиција, али да је за ширу јавност новост презентовани кукавичлук изражених димензија, који постаје све израженија детерминанта овог експонента незреле и нереалне политике.

- Наиме, када је након издекламованог припремљеног говора, заснованог на личним, односно бошњачко-политичким ставовима, требао да одговара на питања посланика, наивно се изгубила интернет-конекција у Сарајеву, па тиме и могућност да Комшић искорачи у свијет реалних питања и одговора - напоменула је Бурсаћева.

Она је истакла да је Комшић један од израженијих рушилаца институција БиХ на шта указује и чињеница да је у говору пред Парламентарном скупштином Савјета Европе изнио свој ускостраначки политички став, а не став договорен са друга два члана Предсједништва, како то захтијева Правилник о раду Предсједништва.

- На основу оваквог противуставаног дјеловања експонената бошњачке политике и њиховог инсистирања на спровођењу унитарног политичког програма, који није заснован на историјским чињеницама, уставној структури и политичкој стварности, већ је искључиво усмерен на спровођење стратегије унитарне и тзв. "грађанске државе", постаје свима јасно ко у ствари нарушава односе у БиХ, удаљава нас од суштинског унутрашњег договора, па чак и од имплементације групе пресуда Европског суда за људска права - истакла је Бурсаћева.

Подсјећамо, предсједавајући Предсједништва БиХ Жељко Комшић у свом данашњем обраћању делегатима Парламентарне скупштине Савјета Европе изнио је искуључиво своје мишљење о историји, тренутној ситуацији и будућности БиХ

За посљедњи рат Комшић тврди да је био агресија сусједних земаља, иако у Дејтонском споразуму јасно стоји да је ријеч о несретном сукобу у региону.

Комшић тврди да и данас сусједне земље покушавају управљати БиХ и да им је главни алат конститутивност народам која, према његовом мишљењу представља извор дискриминације БиХ.