latinica  ћирилица
25/01/2022 |  16:07 ⇒ 16:16 | Аутор: РТРС

Заједничким радом унаприједити систем васпитања и образовања

Струковна удружења су партнер у креирању и развоју образовања у Републици Српској, поручила је министарка просвјете и културе Наталија Тривић. На данашњем састанку са струковним удружењима представљена је нова стратегија образовања у Српској, предвиђена за период 2022 - 2030.
Састанак у Министарству просвјете и културе - Фото: РТРС
Састанак у Министарству просвјете и културеФото: РТРС

Тривићева је, након састанка са представницима Удружења васпитача и стручних сарадника Републике Српске, те друштвима учитеља, педагога и психолога Српске, изјавила да је улога ових удружења значајна у изради стратешких докумената.

Ти документи су, како је истакла, саставни дио Стратегије развоја предшколског, основног и средњег васпитања и образовања Српске за период 2022- 2030. године.

- Фокус данашњег састанка био је на сарадњи у одређеним областима образовања, када је ријеч о усавршавању наших запослених, имајући у виду да нове стратегије и иновирани планови и програми захтијевају обуке у континуитету - рекла је Тривићева у Бањалуци.

Она је додала да ће посебна пажња бити посвећена и васпитној улози школе.

Предсједница Друштва психолога Републике Српске Сања Радетић Ловрић, у име струковних удружења, захвалила је за указано повјерење, те што су ова удружења препозната као ресурс који може довести до напретка васпитно-образовног система.

Директор Републичког педагошког завода Предраг Дамјановић рекао је да су приједлози и мишљење струковних удружења значајни за реформске процесе који су у плану новом стратегијом.