latinica  ћирилица
25/01/2022 |  22:39 ⇒ 22:40 | Аутор: СРНА

Мандић и Кнежевић траже да се поштује изборна воља грађана

Лидери Демократског фронта Андрија Мандић и Милан Кнежевић затражили су од предсједника покрета УРА и лидера коалиције "Црно на бијело" Дритана Абазовића да поштује изборну вољу грађана Црне Горе исказану на изборима 30. августа прошле године и да се само у оквиру актуелне парламентарне већине може тражити ново одрживо рјешење.

Мандић и Кнежевић разговарали су вечерас у Подгорици са Абазовићем, који је и потпредсједник Владе Црне Горе, да је за коалицију "За будућност Црне Горе" неприхватљив било какав договор и сарадња са ДПС-ом.

Они су још једном Абазовићу пренијели јасне поруке о изласку из актуелне кризе и да је њихов непромијењен став да ће гласати за његову смјену у Скупштини Црне Горе коју је иницирао премијер Здравко Кривокапић, саопштили су из ДФ-а вечерас након састанка.

Абазовић је саопштио челницима ДФ-а да је постојеће стање у актуелној Влади неодрживо и да ће она бити смијењена, те да има пуно разумијевање за став ДФ-а који ће гласати за његово разрјешење.

Он је пренио да жели да настави разговоре, тражећи најбоља рјешења за избор нове Владе, превасходно у оквиру постојеће парламентарне већине и да ће урадити све што је у његовој моћи да до договора дође, наводи се у саопштењу.

У саопштењу се истиче да ће ДФ наставити разговоре са свим другим субјектима актуелне парламентарне већине како би се новим договором "зауставила свака могућност повратка ДПС-а".