latinica  ћирилица
26/01/2022 |  07:11 ⇒ 09:27 | Аутор: РТРС

Шулић: Из Српске увијек испружена рука према ФБиХ (ВИДЕО)

Ми из Републике Српске увијек имамо испружену руку према ФБиХ и желимо дијалог, изјавио је потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Денис Шулић, гостујући у Јутарњем програму наше телевизије.
Денис Шулић - Фото: РТРС
Денис ШулићФото: РТРС

Шулић је нагласио да је позив предсједницима СДА Бакиру Изетбеговићу и ХДЗ-а БиХ Драгану Човићу да присуствују и обрате се на посебној сједници Парламента Српске која ће бити посвећена разматрању актуелне политичко-економске ситуације у БиХ "још један доказ да Српска не жели ништа да ради на своју руку".

- Увијек позивамо људе који су легитимни представници и са којима требамо разговарати о тренутној економској, социјалној и политичкој ситуацији - истакао је Шулић.

Шулић је поручио да је велики оптимиста и да му је драго што је Човић прихватио позив.

- Човић је прихватањем позива показао политичку зрелост и мудрост. Једини начин да се ријеши ова ситуација је разговор и дијалог, а не увођење санкција или наметање силе. - рекао је Шулић.

Подсјетимо, предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић упутио је писмо предсједницима СДА Бакиру Изетбеговићу и ХДЗ-а БиХ Драгану Човићу у којем их позива да присуствују и обрате се на посебној сједници Парламента Српске, која ће бити посвећена разматрању актуелне политичко-економске ситуације у БиХ.