latinica  ћирилица
26/01/2022 |  09:02 ⇒ 10:01 | Аутор: СРНА

Потрага за 39 људи након бродолома код Флориде (ФОТО/ВИДЕО)

Спасилачке екипе трагају за 39 људи који су нестали у Атлантском океану послије бродолома у близини обале Флориде, а један човјек пронађен је жив након покушаја кријумчарења људи који је пошао по злу, саопштила је Обалска стража САД.

Преживјели, који је пронађен док се држао за брод који је тонуо, рекао је властима да је пловило кренуло са још 39 људи са Бахама, око 80 километара источно од Мајамија, у суботу, 22. јануара, наводи се у саопштењу.

Према његовој изјави, брод је потонуо у јутарњим часовима у недјељу, по лошим временским условима на 72,4 километра од атлантске обале Флориде, на пола пута између Мајамија и Кејп Канаверала, а нико није носио прслук за спасавање.

У вријеме када се десила несрећа у том подручју на снази је било упозорење за мање бродове због вјетра брзине 37 километара на час и таласа висине три метра, наводи Обалска стража.

Један поморац наишао је на брод који је био преврнут и већим дијелом потопљен и спасао човјека, а потом је о свему обавијестио Обалску стражу која је послала своје бродове и авион у потрагу за жртвама.

Преживјели је пребачен у болницу ради лијечења због дехидрације и излагања сунцу.

Обалска стража наводи да се инцидент истражује "под сумњом на кријумчарење људи".

Националност људи који су били на броду још није утврђена.