latinica  ћирилица
26/01/2022 |  09:53 ⇒ 15:59 | Аутор: СРНА

Додик: Комшићево обраћање је у функцији збуњивања европске и свјетске јавности

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, истакао је да обраћање Жељка Комшића Парламентарној скупштини Савјета Европе није усаглашено на Предсједништву БиХ и оно не одражава став БиХ, већ лични политички став човјека који је узурпирао и мјесто на којем се налази.
Милорад Додик -
Милорад Додик

На питање Срне да прокоментарише Комшићево обраћање парламенту Савјета Европе, Додик је нагласио да оно садржи низ неистина, паушалних оцјена и нетачних квалификација, те да је у функцији збуњивања европске и свјетске јавности.

- Сам Дејтонски споразум је рат у БиХ оквалификовао као трагичан сукоб, а Комшић је заборавио да помене да су све анексе споразума потписале и Република Српска и ФБиХ. Конститутивност народа, против које се Комшић константно залаже, дио је Устава БиХ и тако ће остати све док се у БиХ не договоримо другачије - рекао је Додик за Срну.

Српски члан Предсједништва БиХ оцијенио је да овакви излети члана Предсједништва, којима је Комшић склон, додатно урушавају и Устав БиХ, али и повјерење које је на минимуму у протеклих 26 година.