latinica  ћирилица
26/01/2022 |  11:05 ⇒ 11:28 | Аутор: СРНА

Кошарац: Шаровић постао мегафон појединих западних амбасада

Члан Предсједништва СНСД-а Сташа Кошарац изјавио је да предсједник СДС-а Мирко Шаровић континуирано износи неистине и шири дезинформације на штету Републике Српске, тобоже бринући се о њеном угледу.
Сташа Кошарац -
Сташа Кошарац

Он је упитао коме и какву поруку Шаровић шаље када каже да Република Српска "остаје без пријатеља, да ће постати тамни вилајет, земља која нема перспективу и земља у којој нема наде, елана и оптимизма".

- То су крајње злураде и политикантске изјаве које не долазе чак ни из уста политичког Сарајева, него их, нажалост, јавно износи бивши предсједник Републике Српске и први човјек некада озбиљне националне партије - рекао је Кошарац у изјави за Срну.

Према његовим ријечима, поражавајући је ниво Шаровићеве сервилности дијелу међународне заједнице, као и чињеница да постао мегафон својих "пријатеља" из појединих западних амбасада, које ништа добро не мисле Републици Српској и српском народу.

- Не дао Бог да Република Српска и њена будућност зависе од Шаровића и његових `пријатеља`! Такви би српски народ назвали геноцидним, а Републику Српску озваничили као мањи бе-ха ентитет, уз прећутну сагласност Шаровића, јер он преферира да не иритира своје "пријатеље" - навео је Кошарац.

Нагласио је да је Република Српска поносна на своје међународне пријатеље и да се њени ставови чују на свим релевантним адресама у региону, Европи и свијету.

- Посебно је запажена снажна дипломатска активност српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика, предсједнице Републике Жељке Цвијановић и других представника институција Српске у посљедњем периоду када су на столу кључна национална питања и озбиљне теме о будућности Републике Српске - констатовао је Кошарац.

Према његовим ријечима, до данас није препознат ниједан допринос Шаровића и остатка опозиције у очувању уставног капацитета и враћању одузетних надлежности Републике Српске.

- По налогу Шаровића, опозиција је кукавички напуштала сједнице Народне скупштине Републике Српске када су на дневном реду била питања од огромног значаја, попут закључака у вези са преносом надлежности или раду високог представника - подсјетио је Кошарац.

Стога је, како каже, лицемјерна њихова брига о Српској, њеном угледу и пријатељима.

- Народ Републике Српске је њен најбољи пријатељ. Грађани Српске подржавају политику Милорада Додика и то доказују на сваким изборима. Једнако тако, грађани препознају издајничку и поданичку политику Шаровића. Од њега властити народ окреће главу и то је реалност коју Шаровић коначно треба да прихвати  - закључио је Кошарац.