latinica  ћирилица
26/01/2022 |  11:42 ⇒ 14:13 | Аутор: РТРС

Званичници Српске честитали Савиндан

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је данас честитку ученицима, просвјетним радницима и свим запосленима у области образовања поводом школске славе - Светог Саве, са жељом да у духу Светосавља и традиције прославе најсвјетлији дан образовања.
Република Српска (@Vlada_Srpske) - Фото: Тwitter
Република Српска (@Vlada_Srpske)Фото: Тwitter

- Обиљежавањем празника, Савиндана, његујемо и живимо успомену на Растка Немањића - Светог Саву, првог српског архиепископа и заштитника школства, и подсјећамо се на трајност његовог просвјетитељског рада - навела је Цвијановић у честитки.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић честитао је школску славу - Светог Саву ученицима, просвјетним радницима и свим запосленима у области образовања у Републици Српској.

- У име Владе Републике Српске и своје име, свим ученицима, просвјетним радницима и запосленима у области образовања честитам школску славу - Светог Саву - истакао је Вишковић.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић честитао је свим ученицима и просвјетним радницима у Републици Српској школску славу - Светог Саву и поручио им да његујући дух светосавља и животно дијело Светога Саве чувају и промовишу темеље идентитета српског народа, српску културу и српски језик.

- Нека успомене на дјела великог српског просветитеља и вриједности које нам је оставио у наслијеђе свима вама буду узор у свакодневном раду и мотивација за даљи развој и стицање нових знања -истакао је Чубриловић.