latinica  ћирилица
26/01/2022 |  11:55 | Аутор: СРНА

Тривић: Светосавска награда - допринос афирмацији наставничког позива

Светосавска награда за најбоље просвјетне раднике је признање за њихов труд, рад и залагање, али представља и допринос афирмацији наставничког позива, рекла је Срни министарка просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић.
Наталија Тривић (фото: mp.vladars.net) -
Наталија Тривић (фото: mp.vladars.net)

Тривићева је истакла да су просвјетни радници лучоноше Светосавља, што се огледа у знању које преносе на своје ученике.

- Захваљујући њиховој преданости, стручности, те спремности да у доба пандемије окупљају дјецу да би у континуитету стицала знања, али и јачала вриједности као што су заједништво, пријатељство и учење, учинили су исто што је чинио Свети Сава кроз свој живот - рекла је Тривићева.

Она је нагласила да је поносна на све овогодишње добитнике Светосавске награде.

- Све њих краси више од 15 година радног искуства, изузетна посвећеност у раду са дјецом, љубав према раду и ученицима, бројне ваннаставне активности, стална усавршавања, као и иновативност и креативност - рекла је Тривићева.

Радећи са ученицима у школским секцијама, али и као ментори, каже Тривићева, ови просвјети радници су добитници бројних других признања и својим радом значајно доприносе унапређењу рада њихових школа, а самим тим и образовног система у цјелини.

У Бањалуци ће, у петак 28. јануара, бити уручене Светосавске награде најбољим просвјетним радницима за школску 2020/2021. годину, у организацији Министарства просвјете и културе Републике Српске.

Свечаност ће бити одржана у Дјечијем позоришту Републике Српске са почетком у 18.00 часова, а програм ће уживо преносити Радио-телевизија Републике Српске.

Награђена су 42 васпитача, стручна сарадника, учитеља, наставника и професора за изузетне резултате у области образовања и васпитања и допринос квалитетнијем образовању и васпитању у Српској у школској 2020/2021.години.