latinica  ћирилица
26/01/2022 |  14:35 ⇒ 14:35 | Аутор: Агенције

Медведев послије великог преокрета у полуфиналу АО

Данил Медведев је послије великог преокрета савладао Феликса Оже-Алијасима са 3:2 (6:7, 3:6, 7:6, 7:5, 6:4) и пласирао се у полуфинале Аустралијан опена. Противник руском тенисеру у борби за финале биће Стефанос Циципас.

Мало је недостајало да Феликс Оже-Алијасим направи изненађење и са првог гренд слема у сезони елиминише другог носиоца Данила Медведева, али је руски тенисер послије више од четири и по сата тениса дошао до побједе.

Оже-Алијасим је одиграо одличан меч, имао вођство од 2:0 у сетовима и меч лопту у четвртом сету, али је Медведев нашао снаге да се врати у меч и на крају дође до тријумфа.

У првом сету није било брејкова, а у тај-брејку је млади Канађанин био конкретнији и освојио тај дио игре резултатом 7:4.

На крилима освојеног сета, Оже-Алијасим је наставио да притиска противника, одузео му сервис на почетку другог дијела игре, па резултатом 6:3 повео са 2:0 у сетовима.

Ипак, Медведев је показао да је велики шампион. Трећи сет рјешава у своју корист послије тај-брејка (7:2), да би у четвртом сету успио да спаси и меч лопту.

Имао је Канађанин прилику за највећи успјех у каријери при резултату 5:4, али је Медведев одиграо храбро, освојио свој гем, потом направио брејк и са 7:5 дошао до изједначења у сетовима.

Преломни моменат у петом сету виђен је на самом почетку.

Медведев је прво спасао три брејк лопте на свој сервис, да би већ у сљедећем гему одузео сервис Канађанину и повео 2:1.

Имао је Оже-Алијасим и проблем са повредом скочног зглоба, али се Медведев на то није обазирао, играо је најбољи тенис у петом сету и освојио га резултатом 6:4, за пласман у полуфинале турнира у Мелбурну.

Медведев ће се за пласман у финале Аустралијан опена борити против Стефаноса Циципаса, који је убједљиво са 3:0 савладао Јаника Синера.

У првом полуфиналу састају се Рафаел Надал и Матео Беретини.