latinica  ћирилица
26/01/2022 |  14:39 ⇒ 14:39 | Аутор: СРНА

ДФ: Услиједиће протести ако неко направи договор са ДПС-ом

Демократски фронт организоваће протесте за заштиту изборне воље грађана Црне Горе ако неко из постојеће парламентарне већине направи било какав договор са Демократском партијом социјалиста, поручили су из овог политичког савеза.
Демократски фронт - ДФ - Фото: Facebook
Демократски фронт - ДФФото: Facebook

Лидери ДФ-а Андрија Мандић и Милан Кнежевић истакли су у разговору са предсједником Социјалистичке народне партије Владимиром Јоковићем да се ново одрживо рјешење може тражити само у оквиру актуелне парламентарне већине.

Из ДФ-а је саопштено да се у случају нежељеног сценарија морају у што краћем року одржати ванредни парламентарни избори на којима би воља грађана била најбољи и једини арбитар за рјешење тешке друштвено политичке кризе.

Јоковић је рекао да је став СНП-а да треба изабрати нову Владу, јер постојећа, како каже, не одражава народну вољу, пошто се у њој налазе и људи за које нико није гласао на изборима, а неки међу њима чак нису ни изашли на изборе.

Он је навео да ће СНП урадити све да дође до избора нове Владе у оквиру актуелне парламентарне већине и странака мањинских народа са којима је потписао меморандум.